Letos mineva 150 let od rojstva najslavnejšega slovenskega generala, branitelja slovenske severne meje, domoljuba in poeta.

Ker je leto 2024 leto generala Rudolfa Maistra se bo zvrstilo niz spominskih prireditev po vsej državi. S skromno razstavo o Rudolfu Maistru se jim pridružuje tudi Filatelistično društvo Maribor, ki je na Pošti v Mariboru postavilo razstavo posvečeno generalu Maistru, ki  je življenje posvetil vojaški službi, v kateri je dosegel najvišjo, generalsko raven. Umetniško plat je izživel z likovnim in pesniškim ustvarjanjem ter strastnim zbiranjem knjig. 

 


RAZSTAVA OB 90. OBLETNICI FILATELISTIČNEGA KLUBA V MARIBORU

 


V avli UKM smo  decembra 2023 postavili razstavo, ki je  predstavljala  dejavnost Filatelističnega društva Maribor, ki nadaljuje tradicijo Filatelističnega kluba v Mariboru.

Prikazani so bili dokumenti (originali in kopije) o dejavnosti članov društva ter društvena zbirka priložnostnih ovitkov in priložnostnih poštnih žigov, ki jih je izdalo in založilo FD Maribor. Z njimi so filatelisti na svoj način spremljali dogodke ali obletnice v Mariboru in širše.

Odprtje raystave sta z glasbenimi programom popestrila: Rok Šinkovec in Igor Bračič, člana skupine Slon in Sadež.

Razstava je bila na ogled od 4. do 16. decembra.