29. marca 2024 je Pošta Slovenije izdala drugi letošnji sklop znamk, med katerimi je že tradicionalna serija Rastlinstvo. Sestavljajo jo štiri znamke z motivi rastlin Pohorja. Na treh znamkah, ki so izšle v polah po 25 znamk, so prikazani brkata zvončnica, rjasti sleč in nepravi sršaj. Na četrti znamki, ki je izšla v bloku, je oranžna škržolica.

Ob tej priložnosti je bila slavnostna predstavitev poštnih znamk z motivi rastlin Pohorja v četrtek, 28. marca 2024, ob 17.30 v prostorih Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede na gradu Hompoš (Pohorski dvor) v Pivoli v organizaciji Filatelistične zveze Slovenije, Univerze v Mariboru, Filatelističnega društva Maribor in s podporo Pošte Slovenije.                                       

Pod vodstvom dr. Jožeta Nemca so si udeleženci
predstavitve poštnih znamk pred samo slovesnostjo

z zanimanjem ogledali grad Hompoš. 

(foto: Milko LInec)

Predsednik FDM in FZS mag. Bojan Bračič je tokrat v imenu Pošte Slovenije podaril album s prvimi izvodi znamk marčevskega izida iniciatorju dogodka dr. Jožetu Nemcu. 

(foto: Milko Linec)

Gospa Meta Pivec, dipl. inž.agr. in hort. (na fotografiji v prvi vrsti) iz Botaničnega vrta v Pivoli je na kratko predstavila rastline Pohorja, ki so upodobljene na poštnih znamkah.

(foto:Jože Nemec)

Dolgoletna članica FDM Staša Prah, ki je pripravila poetičen povezovalni program.

(Foto:Jože Nemec)

Foto:Jože Nemec

Zbrane je nagovoril, kot domačin,  dr.  Andrej Šušek, vodja Botaničnega vrta.

Foto: Milko Linec

Create Your Own Website With Webador